уторак, 8. јул 2014.

Optimizacija sajta linkovi i rangiranje

Zvanično saopštenje Gugla: linkovi znače rangiranje, rangiranje znači posetioce U vestima: Google objašnjava kako pomeriti vebsajt, SEO izbacuje najbolji ROI, zvanično Gugl saopštenje o ključnim rečima u vašem domenu i još toga...

Dakle optimizacija sajta i dalje podrazumeva gradjenje linkova tj. i kvalitetan link building. Razlika je samo u tome što treba pažljivo odabrati ajtove gde će se nalaziti linkovi i neophodno je napraviti strategiju koja će biti od pomoći vašem sajtu, u suprotnom, možete očekivati totalno suprotan efekat od onog koji očekujete.
Ovo se odnisi na svaki sajt, izrađen u bilo kom CMS sistemu za upravljanje sadržaje, Joomla, Drupal, Magento ili je u pitanju seo optimizacija Wordpress sajta ili najobičnijeg HTML sajta.





Posle skorašnjih Guglovih apdejta algoritma, neki vebmasteri su počeli da veruju da linkovi više nisu važni Guglu. Ništa nije dalje od istine od ove tvrdnje. Linkovi su najvažniji faktor u Guglovom algoritmu rangiranja i važno je imati prave linkove ako želite da postignete visoko rangiranje i više posetilaca.

Nemojte praviti greške po tom pitanju: Gugl kaže da su povratni linkovi veoma važni

Optimizacija sajta za Google podrazumeva izgradnju relevantnih linkova sa kvalitetnih i autiritativnih sajtova, tu nema nikakve dileme.

Ranije ove godine Met Kats iz Gugla je potvrdio da su linkovi veoma važni ako želite da dobijete visoka rangiranja.

Deo transkripta:

„Povratni linkovi su velika pobeda što se tiče kvaliteta rezultata pretrage (....) relevantnost povratnih linkova još uvek pomaže da budemo sigurni da vraćamo najbolje, najrelevantnije rezultate pretrage.“

Prošlog meseca Met Kats je to isto potvrdio još u jednom videu:

Deo transkripta:

„Povratni linkovi još uvek imaju mnogo, mnogo godina ispred sebe (...) u sledećih nekoliko godina, mi ćemo nastaviti da koristimo linkove da bi procenjivali bazičnu reputaciju stranica i vebsajtova“

Link bilding može biti težak posao, ali je i neophodan

Ako ga ne radite valjano, sam link bilding može dovesti do kaznenog rangiranja. Zbog toga je važno biti veoma ozbiljan u tom poslu. Ako hoćete da uspete u svom onlajn poslu, morate ga shvatiti kao pravi posao.

Nemojte koristiti jeftine, automatske alate za linkovanje i servise koji kreiraju ogroman broj povratnih linkova. Link bilding nije isto što i spamovanje linkovima. Spamovanje linkovima će dovesti do kažnjavanja vašeg sajta, a link bilding će vaš sajt dovesti na prvu strani Guglovih rezultata pretrage.

Iako je neophodno, nije dovoljno samo imati sjajan sadržaj veb strana. Taj sadržaj nikada neće biti viđen ako vaše veb strane ne dobiju dobre povratne linkove.


Optimizacija sajta je dugotrajan proces optimizacije na sajtu i optimizacije van sajta.

Kako dobiti te dobre linkove?

Dobri linkovi su povratni linkovi koji donose ciljane posetioce vašem sajtu. Linkovi koji su vredni istinskim posetiocima veb sajta će automatski povećati rangiranje pretraživača vašeg vebsajta.

Nažalost, link bilding može oduzimati puno vremena.

Ali, to vreme će se kasnije itekako isplatiti, tako da je ovaj proces neophodan da bi seo optimizacija sajta bila uspešna.

Нема коментара:

Постави коментар